Het bedrijf

Op dit bedrijf van ca. 36 ha. grasland zijn 32 stuks rundvee en 250 Texelse schapen aanwezig.

Schapen
Verschillende generaties Brans fokten hier al stamboek-Texelaars. Schapen houden was al jaren een (uit de hand gelopen) hobby van Herman. In 1992 ging hij over op stamboekschapen. De in 1996 samengevoegde koppels van Brans en Barhorst vormen de basis van de huidige koppel.
De 200 lamschapen hebben een goede uitstraling en lammeren in het algemeen gemakkelijk af. Keizersneden zijn daardoor al jaren niet nodig geweest. Het fokdoel is kortom een praktisch schaap met een goed exterieur. Alle schapen zijn zwoegervrij en scrapieongevoelig (ARR/ARR).

Melkvee
Onze 19 melkkoeien met hoorns staan op een vaste stal. De melk gaat naar FrieslandCampina, maar ook liefhebbers van verse boerenmelk kunnen bij de boerderij melk kopen.

Agrarisch natuurbeheer
Op de boerderij beschermen we de nesten van weidevogels zo veel mogelijk. Veel percelen worden omzoomd door tuinwallen (aarden wallen: lekker luw voor de schapen) en hebben kolken (drinkpoelen) waaruit het vee kan drinken. Het Boerenommetje, een wandelpad van Oosterend naar Oost, loopt grotendeels door ons land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: